Meest verkochte merk in Maart

05 april 2017 om 15:52

Als we kijken naar de nationale verkoopcijfers van Januari tot en met Maart 2017, dan staat Volkswagen nog aan kop met 12.587 personenautoregistraties, maar afgelopen maand was ronduit belabberd voor de Duitsers. Slechts 2318 Volkswagens gingen er op kenteken, terwijl  de eerste twee maanden van dit jaar dus al ruim 10.000 exemplaren gele palen kregen. Daarmee eindigt Volkswagen op plek vier in de statistieken van Maart, achter Peugeot met 2581, Renault met 3707 en een merk dat bijna 4.000 auto’s wist te verkopen.
Dat is het merk dat 33 jaar achtereenvolgend het bestverkochte merk van Nederland was, maar daarna in een dip was beland. Opel is het merk die bijna 4.000 registraties telde, en om precies te zijn is het 3.950 registraties. In de top vijf van de bestverkochte modellen vinden we dan ook drie Opels: De Karl op plek twee, de Astra op drie en de Corsa op vijf. Alleen de Renault Clio verkocht beter en plek vier is opvallend genoeg voor de Ford Fiesta . Opvallend omdat het nieuwe model reeds gepresenteerd is. Kennelijk zijn de dealers flink aan het strooien met kortingen om de oude voorraden weg te werken en niet zonder succes.

In totaal werden in het eerste kwartaal van dit jaar 119.927 auto’s op kenteken gezet, tegenover 98.626 auto’s in dezelfde periode vorig jaar. Dat is niet alleen in aantallen een flinke stijging, ook percentueel is het de moeite, een plus van 22 procent. De schatting is dat eind van het jaar zo’n 425.000 nieuwe auto’s zijn geregistreerd tegenover ruim 383.000 vorig jaar. Voor meer informatie over een bedrijfsauto leasen kunt u contact met ons opnemen per mail of telefonisch.

Terug naar overzicht

Meer informatie over

 • Operational Lease

  Deze leasevorm is de meest gekozen leasevorm in Nederland. Bij operational lease wordt de lease auto gefinancierd door de leasemaatschappij waardoor het risico voor rekening is van de leasemaatschappi...

  Lees meer over Operational Lease >
 • Financial Lease

  Een efficiënte manier van leasen voor de calculerende ondernemer. Financial lease is uitermate geschikt voor de startende en/of ervaren ondernemers die maximaal willen profiteren van de vele fiscale v...

  Lees meer over Financial Lease >

Nieuws

Waarom Auto leasen bij Bedrijfsauto Leasen?
 • Scherp geprijsd
 • Servicegericht
 • Transparant
 • Alle merken & modellen
 • Maatwerk
 • Volledig onafhankelijk